Рідні полонених з Лівії дійшли до Карпачової

Понеділок, 12 вересня 2011, 20:35

Рідні захоплених в полон в Лівії українців просять допомоги у омбудсмана Ніни Карпачової.

Як повідомляє прес-служба уповноваженого Верховної Ради з прав людини до Карпачової надійшла термінова телеграма-звернення мешканок Херсона Ганни Лайбу, Ольги Братченко та Ганни Балан - дружин взятих 21 серпня 2011 року в полон лівійськими повстанцями громадян України.

Заявниці повідомляють, що їхні рідні разом з іншими громадянами України приїхали до міста Тріполі на початку липня нинішнього року за наймом компанії з видобутку нафти і газу Dakar на посади будівельників, інженерів, нафтовиків.

Зараз їх утримують у гуртожитку на території компанії, не висунувши їм жодних офіційних звинувачень.

Як зазначається у телеграмі, "ми кожного дня звертаємося до посольства України у місті Тріполі, але консул надає нам обмежену інформацію, та не має відповіді, у чому наших громадян остаточно звинувачують, чи є на це законні підстави та коли їх переведуть до будівлі посольства".

Звертаючись до омбудсмана, жінки прохають допомогти у небезпечній для життя їх рідних ситуації, у якій, як наголошується у телеграмі, порушуються права та свободи громадян України, а також вплинути на бездіяльність органів державної влади.

Карпачова, в свою чергу, у зверненні до керівництва зовнішньополітичного відомства України вимагає з’ясування всіх обставин арешту громадян України, надання їм відповідної юридичної допомоги та забезпечення безумовного дотримання їх законних прав і свобод.

Омбудсман звернулася також до посла Лівії в Україні Фейсала Ельшаарі з проханням термінової особистої зустрічі з цього питання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...