Каськів віддав проект терміналу скрапленого газу іспанцям

П'ятниця, 16 вересня 2011, 15:21

Переможцем тендеру на розробку техніко-економічного обґрунтування терміналу регазифікації скрапленого газу стала іспанська компанія Socoin.

Про це повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, інформують "Українські новини".

За його словами, переможець тендеру повинен розробити ТЕО LNG-терміналу протягом 112 днів після укладення договору, яке має відбутися орієнтовно за два тижні.

Вартість розробки обґрунтування - 285 тис. євро.

У другому етапі тендеру брали участь Ramboll Oil and Gas (Данія), Foster Wheeler Iberia, Socoin, Sener (всі - Іспанія), Technip Italy (Італія).

Нагадаємо, 6 липня ДП "LNG-Термінал" оголосило тендер на розробку ТЕО будівництва терміналу з регазифікації скрапленого природного газу.

Заявки на участь в тендері подали 9 компаній, але через неналежну підготовку тендерної документації до другого етапу були допущені не всі.

Потенційними постачальниками скрапленого газу розглядаються країни Середньої Африки, Близького Сходу, Перської затоки і Південного Кавказу.

На сьогодні визначено 5 місць потенційного розташування об'єкта: в районі порту "Південний", на майданчику біля нафтового терміналу "Південний" (обидва - Одеська область), район міста Очакова, берегова зона Березанського лиману (обидва - Миколаївська область) і оформити СПГ-термінал в районі Одеси.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування