Суд не встиг прочитати всі "колядки" Зварича

Понеділок, 19 вересня 2011, 19:08

Оболонський райсуд Києва продовжить читання вироку у кримінальній справі екс-глави Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича 20 вересня.

Про це на засіданні в понеділок сказав головуючий у справі суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Хоча суд почав зачитувати вирок ще з 9.00, через його великий обсяг він так і не встиг завершити оголосити його до кінця робочого дня.

Однак по оголошеної судом частині вироку стало відомо, що Зварич в період з 2007 по 2008 року, перебуваючи на посаді судді та глави зазначеного суду, отримав хабарів в цілому на 963 тисячі гривень.

Зокрема, Зварич отримав 100 тисяч доларів хабара від директора комерційного підприємства "Оліяр" за вказівку суддям прийняти потрібне фірмі рішення.

Крім цього, екс-суддя отримав 20 тисяч доларів хабара особисто від тодішнього губернатора Львівської області Петра Олійника за лобіювання в суді інтересів ЗАТ "Українська панчішна компанія", а також 100 тисяч гривень від адвоката Володимира Косенка в обмін на сприяння при розгляді справ його клієнтів у суді.

Пізніше Зварич отримав від Косенко ще 20 тисяч гривень та 1 тисячу доларів за ухвалення судом рішення на користь юридичних осіб, чиї інтереси представляв юрист.

Також Зварич, користуючись службовим становищем і втягнувши в протиправні дії як пособника свого підлеглого суддю В'ячеслава Любашевського, отримав від посадових осіб ВАТ "Львівобленерго" і ВАТ "Тернопільобленерго" відповідно 15 і 5 тисяч доларів в обмін на обіцянку вирішити судовий спір на користь цих підприємств.

Він також отримав 12 тисяч доларів від ВАТ "ВНК Розточчя СТ" за судове рішення в інтересах підприємства і 5 тисяч доларів від адвоката Олени Мельничук за рішення на користь її клієнтів.

На черговому засіданні, початок якого заплановано на 9.00, суд продовжить зачитувати мотивувальну частину вироку.

Державне обвинувачення просить суд винести вирок Зваричу у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна за хабарництво.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування