Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович збирається планувати свої дії після вироку Тимошенко

Середа, 21 вересня 2011, 11:21

Президент Віктор Янукович відмовився сказати, що станеться з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це повідомляє Associated Press, якому Янукович дав інтерв'ю.

Як зазначає агентство, Янукович лише сказав, що розуміє "величезну відповідальність", покладену на українську судову систему у зв'язку з ув'язненням і судом над Тимошенко.

Він також спростував обвинувачення в тому, що переслідування Тимошенко є політично мотивованими.

"Ми категорично відкидаємо такі обвинувачення", - сказав Янукович.

Він наполягав, що справа Тимошенко йому непідконтрольна, але визнав, що судова система, у рамках якої її судять, потребує перегляду.

"Ми добре розуміємо необхідність переглянути й реформувати нинішню систему кримінального судочинства. Судова система має бути реформована, і ми працюємо над цим самим рішуче", - сказав Янукович.

Він також заявив, що Кримінальний кодекс країни переглядається - уперше з 1962 року, коли Україна ще була республікою колишнього Радянського Союзу.

Президент додав, що розуміє необхідність перегляду КК, у той час як Україна прагне до інтеграції з Європейським Союзом, і що багато речей, які наразі вважаються кримінальним злочином, не повинні вважатися таким, коли закони будуть переписані.

Однак Янукович відмовився говорити про те, коли нові закони можуть набути чинності або про те, чи стосуватимуться вони процесу над Тимошенко.

"Мені складно передбачити або прогнозувати рішення суду, а наші наступні дії будуть залежати від нього", - сказав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування