Посли "Веймарського трикутника": Україна ще може потрапити в Європу

Середа, 21 вересня 2011, 20:54

Посли країн "Веймарського трикутника" не виключають завершення переговорів щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС до кінця цього року.

Посли Німеччини, Франції та Польщі зазначили, що є вірогідність підписання документа вже на грудневому саміті Україна-ЄС, повідомляє "Німецька хвиля".

Існує "теоретична можливість" парафувати угоду про асоціацію України з Євросоюзом на саміті в Києві, сказав посол ФРН в Україні Ханс-Юрген Хаймзет.

При цьому він підкреслив, що багатьом політикам в його країні складно уявити підписання документів, які зближують Україну і ЄС, "коли пані Тимошенко перебуває за гратами".

Посол ще раз підкреслив, що все це стане можливим лише у випадку, якщо "українське керівництво зрозуміє всі дані йому сигнали".

На думку дипломата, президент України Янукович "почув і зрозумів позицію ЄС".

Посол Франції Жак Фор підтвердив, що у його країни та Євросоюзу в цілому, викликає занепокоєння те, як в Україні зміцнюються демократичні стандарти і йде процес побудови правової держави.

Він ще раз нагадав про підозри щодо політичного характеру судових процесів у справах представників опозиції.

У свою чергу посол Польщі на Україну Генрік Литвин зазначив, що його країна стурбована політичною ситуацією на Україні.

Він повідомив, що слідом за послом США, глава представництва Єврокомісії на Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра звернувся до суду з проханням відвідати в слідчому ізоляторі лідера опозиції Юлію Тимошенко.

"Однак до сих пір на це звернення немає ніякої відповіді", - сказав Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування