Добкін і Кернес порушили ПДР на велосипедах за $3000

Четвер, 22 вересня 2011, 16:19

Велосипеди, якими на роботу у четвер приїхали мер Харкова Геннадій Кернес і губернатор Михайло Добкін, коштують близько 3 тисяч доларів кожен.

Як видно з фото, наданих прес-службою Харківської міськради, делегація міської влади пересувається на велосипедах відомої італійської фірми Bianchi.

 
 Кернес і Добкін на велосипедах Bianchi. Фото прес-служби Харківської міськради

Модель велосипедів Добкіна і Кернеса Bianchi Pulse 9000 в інтернеті можна знайти за майже 24 тисячі гривень, тобто близько 3 тисяч доларів.

"Цей велосипед призначений для участі в змаганнях і для щоденних тренувань", - йдеться в описі на одному з велосипедних сайтів.

 Велосипеди Добкіна і Кернеса - за майже 24 тисячі гривень

Як відомо, учетвер прес-служба Харківської міськради повідомила, що Добкін і Кернес на честь Всесвітнього дня без автомобілю, що відзначають 22 вересня, приїхали на роботу на велосипедах.

"Ми з Михайлом Марковичем за здоровий спосіб життя. Тому вирішили підтримати День без автомобіля", - зазначив Кернес.

Як повідомляють в обласній адміністрації, відмовилися від автотранспорту і прибули на роботу на велосипедах, крім Кернеса і Добкіна, також його заступник Євген Савін та заступник голови області - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Усі вони, як видно з фото, також приїхали на велосипедах Bianchi.

Цікаво, як пише Медіапорт, під час їзди Добкіна і Кернеса на велосипедах рух автомобілів зупинився. "Перекривати рух не довелося, цих велосипедистів автомобілісти пропускали самі", - пише видання.

Фото mediaport.ua

На фото видно, що Добкін і Кернес перекрили рух вулицею в обидва боки, грубо порушуючи правила дорожнього руху, п. 6.4. яких каже: "Водії мопедів і велосипедів,  рухаючись групами, повинні їхати один за одним,  щоб не заважати іншим  учасникам  дорожнього руху".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування