Катеринчук ще сподівається, що опозиція об'єднається

Четвер, 29 вересня 2011, 21:23

Через 3-4 місяці в опозиційних політичних сил буде єдиний колегіальний орган.

Таку думку озвучив депутат від НУНС, голова Європейської партії Микола Катеринчук на прес-конференції в Донецьку, повідомляє УНІАН.

"Я думаю, що в Україні формування серйозного опозиційного руху попереду. Думаю, в найближчі 3-4 місяці він буде... Я думаю, що це буде колегіальний орган", - сказав Катеринчук.

При цьому він додав: "І, дай Боже, мудрості нашим опозиціонерам молодим і різним все-таки об`єднатися в один потужний політичний фланг. І на законодавчому рівні висуватися на виборах одним суб`єктом".

Але, розмірковуючи про об`єднання опозиції, голова Європейської партії зазначив, що поки "важко про це говорити зі "Свободою", з "Фронтом змін". Т

Також, в партійному блоці, очолюваному Юлією Тимошенко, про це об`єднання "поки немає думок з цього приводу, тому що вона у в`язниці, а решта займаються тим, що намагаються її витягнути звідти, і поки інших розмов не існує".

Однак Катеринчук підкреслив, що вже сьогодні між опозиційними партіями "консультації ведуться, розуміння цих процесів є - те, що протиставити нинішній владі треба дуже потужну, професійну команду".

"Я думаю, що найближчим часом процеси зі зближення опозиції вони будуть помітними в суспільстві... Я вважаю, з точки зору політтехнології - потрібно йти єдиною колоною, щоб не було розтягування електорату і не було маневрів для влади, що між собою демократи розтягнули свої голоси і потім програли парламентські вибори. Шанс у опозиції є", - запевнив депутат.

При цьому він нагадав, що "влада на Банковій не спить, вона шукає, як опозицію відтягнути ... когось призначити лідером нової опозиції, когось об`єднати, когось ще там ким-небудь зробити".

"Такі процеси ми помічаємо періодично. Але, як ми бачимо, в опозиції всі стійкі люди", - підкреслив Катеринчук, повторивши, що формування серйозного опозиційного руху в Україні не за горами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування