Тимошенко "відповіла" Януковичу на сторінках Wall Street Journal

Субота, 3 вересня 2011, 10:42

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликає читачів газети The Wall Street Journal "не вірити брехливим обіцянкам" президента Віктора Януковича.

Про це йдеться у її спільній статті з колишнім віце-прем'єром Григорієм Немирею, опублікованій в американській газеті The Wall Street Journal у п'ятницю у відповідь на статтю Януковича. Переклад матеріалу наводять ІноСМІ.

У статті зазначається, що чернетка була підготовлена Тимошенко в камері СІЗО.

"Минулого тижня президент України Віктор Янукович на сторінках цієї газети стверджував, що "майбутнє України разом з Євросоюзом", - відзначають Тимошенко і Немиря.

"Такі заяви знаходять позитивний відгук у дипломатичному корпусі, але ми живемо в епоху піару, і навіть найжахливіші тирани можуть постати в образі красномовних і далекоглядних людей", - пишуть вони.

Опозиціонери стверджують, що, прийшовши до влади, "Янукович створив механізми, що асоціюються з диктатурою радянського зразка".

У статті згадується внесення змін до Конституції, які розширили повноваження президента, а також продовження базування Чорноморського флоту РФ в Севастополі. Тимошенко і Немиря пишуть також про цензуру у ЗМІ і про те, що в Україні частка малого бізнесу в ВВП становить 17%, тоді як в ЄС - 57%.

"Президент також говорить про 35-процентне зростання прямих іноземних інвестицій в 2010 році, проте за перші три місяці 2011 року їх обсяг скоротився на 73,75%", - пишуть опозиціонери.

Вони нагадують, що Україна ініціювала переговори про укладення угоди з ЄС про всебічну вільну торгівлю, яка має бути підписана в поточному році.

"І хоча ми не хочемо, щоб показні політичні судилища над Тимошенко і її соратниками відволікали Україну від руху по європейському шляху, слід зазначити, що ніколи раніше Євросоюз не укладав настільки далекоглядної угоди про вільну торгівлю з недемократичною державою", - йдеться в статті.

"Наслідки відступу України можуть виявитися дуже серйозними для вкрай необхідного зближення Європи зі східноєвропейськими країнами", - відзначають Тимошенко і Немиря.

"У рівній мірі події в Україні негативно відіб'ються і на європейських компаніях, що діють в рамках норм права при захисті своїх інтересів, включаючи справедливе, неупереджене та незалежне судочинство", - пишуть вони.

Також, на їхню думку, влада закону і захист цивільних прав будуть виключно важливі для вболівальників, які приїдуть в Україну на футбольний чемпіонат Євро-2012.

"Америка і Захід не є заступниками і покровителями України, і небагато можуть зробити для збереження нашої демократії. Але ми благаємо читачів не вірити брехливим обіцянкам Януковича", - пишуть Тимошенко і Немиря.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:48
Tesla скоротить 400 співробітників на своєму єдиному європейському заводі
17:30
Посол пояснила, як Сенат США голосуватиме за нову допомогу Україні
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
Усі новини...