Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глави країн СНД домовилися жити мирно

Субота, 3 вересня 2011, 13:30

Важливою умовою успішного розвитку СНД буде мирне врегулювання наявних у ній конфліктів.

Про це йдеться в заяві глав держав-учасниць СНД, що підводить підсумки 20-річної діяльності Співдружності, передає Інтерфакс.

"Важливою умовою успішного розвитку СНД буде мирне врегулювання наявних у ній конфліктів на основі зміцнення заходів взаємної довіри, принципів і норм міжнародного права", - підкреслюється в документі.

Для надійного забезпечення безпеки громадян сторони і надалі мають намір зміцнювати співробітництво в боротьбі з тероризмом та іншими насильницькими проявами екстремізму, незаконною міграцією і торгівлею людьми, а також незаконним обігом наркотиків.

Глави держав відзначили, що все більш широке визнання в міжнародному співтоваристві отримує діяльність місії спостерігачів від СНД за виборами і референдумами в державах-учасницях Співдружності.

У заяві наголошується, що ключовим завданням на даному етапі є завершення формування зони вільної торгівлі.

Сторони домовилися, що в рамках СНД буде продовжена практика політичних консультацій з ключових питань світової політики і міжнародних проблем, що становлять взаємний інтерес.

Глави держав СНД також вважають корисними ініціативи, націлені на збереження регіональної та глобальної безпеки, включаючи пропозицію РФ з Договору про європейську безпеку.

Крім того, керівники країн СНД підписали за підсумками зустрічі в Душанбе угоди з протиповітряної оборони, а також про увічнення пам'яті народів, що брали участь у Великій Вітчизняній війні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...