Тимошенко ввосьме проігнорувала лікарів МОЗ

Субота, 3 вересня 2011, 14:08

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вчергове відмовилася від медогляду та проведення лабораторного обстеження фахівцями міністерства охорони здоров’я.

Як повідомляє прес-служба державної пенітенціарної служби, в суботу до Київського СІЗО для проведення медогляду і обстеження Тимошенко ввосьме прибула медична комісія МОЗ, на чолі з першим заступником міністра Раїсою Моїсеєнко.

Разом з комісією до ізолятора прибули також особистий лікар і медична сестра Тимошенко.

Від запропонованого медогляду та проведення лабораторного обстеження Тимошенко вчергове відмовилась, що підтверджено відповідним актом, підписаним членами комісії та довіреним лікарем і медсестрою ув’язненої.

Прес-служба зазначає, що стан здоров’я Тимошенко порівняно з 30 серпня не змінився та продовжує перебувати під постійним контролем з боку медперсоналу Київського СІЗО.

Водночас прес-секретар Тимошенко Марина Сорока "для тугодумів в восьмий раз" пояснила, що Тимошенко має законне право на охорону здоров’я і медичну допомогу від тих лікарів, яким вона довіряє.

"Ми дуже здивовані розумовими здібностями тих, хто майже три тижні розповсюджує написані на Банковій під кальку заяви про стан здоров’я Юлії Тимошенко", - цитує Сороку офіційний сайт Тимошенко.

"Приходи в СІЗО медичної комісії з Міністерства охорони здоров'я робляться для відмітки, в PR-цілях і не мають нічого спільного з турботою про здоров’я людини. Нажаль, режим продовжує ламати людей і змушує їх забувати про клятву Гіппократа", - підкреслила прес-секретар.

Сорока нагадала, що з того часу, як Юлія Тимошенко заявила про симптоми, які їй не знайомі та потребують негайної здачі аналізу крові, пройшло 18 днів.

"Суддя Кірєєв несе особисту відповідальність за ситуацію, коли майже три тижні Юлія Тимошенко залишається позбавленою медичної допомоги. Він, як людина з нібито юридичною освітою, має знати про відповідальність за такі дії", - підкреслила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...