Ківалов клянеться, що не обмежує українську, але хоче другу державну

Субота, 3 вересня 2011, 15:59

Законопроект "Про засади державної мовної політики" не передбачає розвитку регіональних мов на шкоду українській мові.

Про це йдеться в коментарі одного з авторів законопроекту, нардепа від Партії регіонів Сергія Ківалова, поширеному його прес-службою.

За його словами, "всі новели законопроекту знаходяться в рамках чинної Конституції".

"Згідно з проектом закону функціонування регіональних мов має відбуватися не замість державного, а саме паралельно з ним, тому ніякої загрози для державної мови представляти не може", - підкреслює депутат.

На його думку, спекуляції навколо "мовного питання" загрожують як соціальному миру і добробуту усередині країни, так і її авторитету на міжнародній арені.

Ківалов зазначає, що законопроектом реалізуються висновки і рекомендації Ради Європи, Європарламенту, ОБСЄ, Європейської комісії проти расизму та нетолерантності.

"Невиконання цих рекомендацій може призвести до негативних наслідків для нашої країни на міжнародному рівні, ця проблема незручно виглядає в контексті головування України в Комітеті Міністрів Ради Європи", - вважає він.

У той же час, Ківалов зазначає, що ним неодноразово озвучувалися пропозиції про те, щоб при внесенні змін до Конституції зробити російську мову другою державною.

"І я впевнений, що ці зміни знайдуть підтримку в парламенті", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...