Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція пришле в Україну промосковського посла?

Понеділок, 5 вересня 2011, 13:10

Наступним послом Франції в Україні, ймовірно, стане Ален Ремі.

Саме його кандидатуру радше за все пропонуватиме Париж у межах планової ротації Жака Фора, пише Український тиждень.

"Якщо МЗС зупиниться са­­ме на Алені Ремі, можна припустити з великою часткою вірогідності, що звич­­ка дивитися на Київ крізь призму Москви повертається до вжитку", – вважає один з адміністраторів французького дипломатичного відомства, який не побажав бути названим.

"Пан Ремі двічі працював у Росії. Першого разу – ще за СРСР, вдруге – вже за Путіна. Це зовсім не означає, ніби сам дипломат перебуває під російським шармом. Може бути й навпаки. Та правомірно було б зауважити: нинішні очільники французької дипломатії вважають, що для того, аби зрозуміти Київ, досить добре знати політичну практику Москви", - додав співрозмовник.

Непрямим аргументом на користь такого припущення може слугувати очевидне посилення російського вектора в зарубіжній політиці Франції, пише видання.

"Саркозі не бачить у росіянах перспективного політичного партнера. У політичній площині вони цікаві лише відносним впливом на Іран та повітряним коридором до Афганістану. Інша справа – економіка. Тут великі французькі підприємства праг­­нуть будь-що обіграти німців у боротьбі за російські ринки", - пояснив економічний журналіст Рено Ребарді.

Журнал також зазначає, що навесні Саркозі, який обіцяв під час своєї президентської кампанії "вимогливо ставитися до Росії", призначив до Москви свого спеціаль­­ного представника Жан-П’єра Тома.

"Жодна країна, навіть Сполучені Штати, ніяких президентських уповноважених не мають", – зазначив знайомий адміністратор МЗС.

Завдання пана Тома – зовсім не нагляд за правами людини. Його функція – просування французького бізнесу, пише видання.

"Якщо Франція підшукує на посаду посла в Україні людину, яка добре знає насамперед Росію, а не Польщу або Угорщину, це означає одне: Київ нікого не надурив своїми заявами про "європейські пріоритети". Західні політики-прагматики роблять висновки з того, що бачать на власні очі", - йдеться у статті.

Як відомо, на початку серпня у МЗС заявили, що Франція вирішила відкликати посла в Україні Жака Фора.

При цьому у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Фор був відкликаний Францією у зв'язку з його висловлюваннями щодо судового процесу над екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Пізніше у МЗС Франції спростували цю інформацію, а Фор заявив, що чутки про його відкликання з Києва були створені в стінах українського МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...