На "Лівелі" "відмили" мільярд доларів - експерт

Понеділок, 5 вересня 2011, 16:33

Закриття Антимонопольним комітетом справи проти "Лівели" пов'язане із тим, що схема, за якою вона працювала, вже виконала свою функцію.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив економіст Борис Кушнірук.

"Зрозуміло, що "Лівелу" закрили для того, щоб зняти питання про законність існування цієї компанії, через яку були прокачані величезні товарні ресурси, але при цьому не сплачені податки. Схема відпрацювала, підприємство ліквідоване - питань ставити немає до кого. Заробивши, мабуть, гарний мільярд доларів, компанія припинила своє існування. Мавр зробив свою справу, мавр може іти", - сказав він.

За його словами, сам розгляд справи у Антимонопольному комітеті був політичною грою.

"Це була своєрідна гра: мовляв, не можна заборонити діяльність "Лівели", бо суди ухвалили протилежне рішення, тому на компанію нібито натиснули з іншого боку", - вважає експерт.

Припинення діяльності "Лівели" Кушнірук пояснив можливими протиріччями між певними групами в уряді.

"Є певні групи в уряді, які між собою конкурують. Можливо, були якісь внутрішні протиріччя, які вимагали, щоб ця структура припинила свою діяльність. Найлегше - закрити її. І нічого не залишиться, крім папірця в архіві про ліквідацію", - зазначив економіст.

Як відомо, своїми діями компанія завдала збитків державі тільки за 2010 рік на 5 млрд гривень.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет закрив справу проти імпортера нафтопродуктів компанії "Лівела" у зв'язку з її ліквідацією.

Згодом стало відомо, що у п'ятницю, 9 вересня, Верховна Рада заслухає інформацію міністра фінансів Федора Ярошенка про збитки, які були нанесені державі від діяльності полтавської компанії "Лівела".

Як раніше повідомив директор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн, фактичним власником "Тайстри" і підконтрольною їй "Лівели" є нардеп від Партії регіонів Володимир Зубик. Сам Зубик спростував цю інформацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...