Клюєв обіцяє комфорт і доступ до міністрів

Вівторок, 6 вересня 2011, 09:03

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв дав доручення забезпечити комфортні умови роботи журналістів під час засідань уряду і організувати доступ ЗМІ до міністрів.

Про це чиновник повідомив у своєму блозі на сайті "Кореспондент", у відповідь на колонку журналіста 5 каналу Олексія Братущака на "Українській правді".

Чиновник повідомив, що зустрівся з журналістом в понеділок у приміщенні Верховної Ради, і Братущак пояснив, у чому суть його побоювань.

"Важливість соціального діалогу в нинішніх політичних і економічних умовах ніхто не відміняв. І я підтверджую свої слова", - зазначив Клюєв.

"Журналісти, на моє глибоке переконання, є важливою сполучною ланкою між владою і суспільством. Вони не тільки доносять до населення інформацію про діяльність уряду, вони щодня формують громадську думку", - уточнив перший віце-прем'єр.

Клюєв пише, що "вивчив ситуацію, що склалася".

"І вже дав доручення забезпечити комфортні умови роботи журналістів під час засідань уряду, а також організувати доступ до міністрів для отримання необхідних коментарів", - зазначив чиновник, додавши, що результати можна буде відчути "вже найближчим часом".

"Однак, змушений звернути вашу увагу на те, що у кожної медалі завжди є дві сторони. Як політики і чиновники повинні поважати права журналістів, так і представники ЗМІ повинні з розумінням ставитися до роботи центральних органів влади та дотримуватися встановлених правил поведінки", - пише далі перший віце-прем'єр.

"Це - стандартні умови співпраці влади і медіа, які існують у всіх демократичних країнах. І якщо ми хочемо дійсно стати європейською країною, то ігнорувати ці умови ми не маємо права", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News