Янукович порадив Медведєву не переходити на ультиматуми

Вівторок, 6 вересня 2011, 11:09

Президент Віктор Янукович попереджає російське керівництво, що спроби говорити з українським "із позиції сили й ультиматумів" не принесуть їй успіху.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", опублікованому у вівторок.

Янукович назвав "абсолютно некоректною" заяву президента Російської Федерації Дмитра Медведєва про "утриманство" України.

"Я б на місці Медведєва такі ярлики не вішав. Це абсолютно некоректно", - сказав він.

"Ми не бідні родичі. І не хочемо бути, і не будемо ними ніколи. Ми – незалежна держава", - заявив Янукович.

"Ми платимо на 100% цю бєспрєдєльну ціну (за газ). І зовсім не потрібно радіти тому, що вони в 2009 році знайшли спосіб змусити Тимошенко підписати цю угоду", - зазначив президент.

"Коли нам погано й наші друзі радіють – це нехороша ознака. І якщо розмовляти з нами з позиції сили й ультиматумів, це не принесе успіху", - підкреслив він. 

Водночас, Янукович не бачить поки "підстав говорити про те, що в нас щось вже занадто змінилося у відносинах (із Росією)".

"У нас багато хороших спільних традицій, вони були, є й будуть. А сьогоднішня ситуація – це іспит, і не для наших країн, а для їхнього керівництва. Чи вистачить мужності, чи вистачить мудрості повернутися до нормальних відносин", - вважає він. 

За словами Януковича, відносини з Росією загострюються через бажання РФ, щоб Україна вступила в Митний союз.

"Нам це бажання абсолютне зрозуміле, ми почули пропозицію, і сьогодні вона вивчається. І якщо нам буде вигідно, ми вступимо в МС. Але так не запрошують у гості, як це робить сьогодні Росія! Так запрошувати некоректно й принизливо для нас, такою мовою не треба з нами розмовляти", - заявив президент України. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування