Депутати вирішили не дати Януковичу скоротити армію

Середа, 7 вересня 2011, 20:06

Парламентський Комітет з питань нацбезпеки та оборони не підтримав пропозицію президента скоротити на 8 тисяч чисельність Збройних сил.

Про це після засідання комітету розповів його глава Анатолій Гриценко, повідомляє прес-служба депутата.

За словами Гриценка, більшістю голосів - 8 проти 6 - Комітет з нацбезпеки прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді направити на доопрацювання президентський законопроект.

Пояснюючи причини такого рішення, голова комітету зауважив, що досі немає жодного програмного документу, який би визначав напрями розвитку української армії, структуру, бойовий склад.

"10 грудня минулого року був виданий указ президента, де чітко визначено: у грудні має бути затверджена Стратегія забезпечення національної безпеки, протягом місяця прийнята нова редакція Воєнної доктрини, до березня затверджена п’ятирічна Держпрограма розвитку ЗС, Держпрограма розвитку озброєнь та військової техніки", - зазначає Гриценко.

"Жодне з цих рішень не виконано, хоча указ є обов’язковим для виконання всіма органами виконавчої влади", - нагадав Гриценко.

На думку членів комітету, не маючи програмних засад для розвитку армії, здійснювати її скорочення - безвідповідально.

Гриценко також нагадав, що 15 травня президент підтримав пропозицію Міністерства оборони і підписав закон про збільшення чисельності Збройних сил. Але за місяць Міноборони внесло протилежну пропозицію.

Депутат вважає, що "це є свідченням відсутності будь-якого розуміння, якою має бути армія, які ресурси для цього потрібні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News