Свідка у справі Луценка прокуратура допитувала вночі

Понеділок, 10 жовтня 2011, 12:10

Свідок у справі Луценка, колишній керівник апарату МВС Володимир Шаповал розповів, що його допитували в прокуратурі вночі.

Про це він повідомив у ході судового слідства у справі екс-міністра Юрія Луценка.

За його словами, слідчий не погодився перенести допит на інший час.

"Мене здивувало, чому мене взагалі викликали, і, по-друге, мене здивувало, що допит – вночі … Слідчий сказав – зараз приїжджайте. Я спитав його, чи можна завтра, але він відповів "ні, приїдьте зараз". Я з дороги був, приїхав у прокуратуру, там мене допитали", - розповів свідок.

За його словами, допит проводився до 11-ої вечора, тоді як в протоколі зазначено, що допит тривав лише з сьомої до восьмої.

Шаповал зазначив, що в прокуратурі використовували недозволені методи допиту: слідчий вступав у суперечку зі свідком, дискутуючи на тему "чи може Луценко бути міністром", якщо і "Цушко був".

За словами Шаповала, в прокуратурі він зазнав психологічного тиску від слідчих. В кімнаті сиділо двоє співробітників прокуратури, один із яких ставив питання, а інший записував відповіді. Коли ж свідок ознайомився з протоколом допиту, побачив багато розбіжностей та попросив переписати весь текст.

На питання прокурора Віктора Клименка про те, чи реалізував свідок право ознайомитись з виправленим протоколом, він сказав:

"Я реалізував, але був стомлений і дорогою, і допитом".

Водночас свідок не зміг пояснити, чому деяких питань не було зазначено в протоколі, а також чому там був записаний лише один зі слідчих.

Окрім того, Шаповал зазначив, що він є непричетним до жодного з епізодів, за якими звинувачують Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News