Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чехія не визнає вирок Тимошенко

Вівторок, 11 жовтня 2011, 18:17

Чеська Республіка не визнає вирок, винесений екс-прем'єру України Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє Радіо Прага.

На думку чеського МЗС, Київ віддаляється від європейських стандартів, розуміючи справедливість, політичну і кримінальну відповідальність не так, як Європейський Союз.

Як заявив глава чеського МЗС Карел Шварценберг, відносини України та ЄС постраждають після вироку Тимошенко.

Екс-президент Чехії Вацлав Гавел висловив надію, що вищі судові інстанції розберуться, чи не має справа політичного підґрунтя.

Разом з тим, президент Словенiї Данило Тюрк сподiвається, що пiд час апеляцiйного оскарження вироку щодо Тимошенко будуть дотриманi усi європейськi стандарти.

"У рамках цього оскарження, я хочу наголосити, що необхiдно дотримуватися усiх стандартiв щодо всiх судових процесiв, якi тривають", - наголосив Тюрк пiд час спiльної прес-конференцiї з президентом України Вiктором Януковичем, передає Інтерфакс-Україна.

"Усi процесуальнi дiї, якi необхiднi для чесного дотримання судового процесу, є основними критерiями європейського спiвтовариства", - наголосив вiн.

Водночас чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Литви Аудроніус Ажубаліс висловив стурбованість щодо вироку Тимошенко і закликав до повної прозорості в процесі апеляції.

"Нині життєво необхідно, аби процес апеляції був проведений відкрито і чесно і у відповідності з найвищими стандартами, щоб відновити довіру українського народу і міжнародної спільноти", - заявив голова ОБСЄ, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...