Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенатори США: влада при Януковичі досягла антирекорду

Вівторок, 11 жовтня 2011, 19:31

Українська влада досягла тривожного нового антирекорду у погіршенні стану демократії та верховенства права.

Про це йдеться в спільній заяві сенаторів США Джона Маккейна та Джо Лібермана щодо засудження екс-прем’єра Юлії Тимошенко до семи років ув’язнення. 

"Засудивши сьогодні колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко до семи років ув’язнення, українська влада при президентові Януковичу досягла тривожного нового антирекорду у погіршенні стану демократії та верховенства права", - йдеться в їх спільній заяві.

"Сьогоднішній вирок став результатом політично-вмотивованого судового процесу, який не відповідав міжнародним стандартам і мав наметі змусити мовчати одного з членів опозиції", - цитує політиків прес-служба партії "Батьківщина".

На їх думку, "мова йде не лише про долю одного з українських лідерів".

"Питання в тому, чи справді поважає українська влада базові права людини та власні міжнародні зобов’язання, а також чи отримують всі українські громадяни однакове ставлення за законом", - вважають Маккейн і Ліберман.

"Сьогодні вкрай важливо, що США та наші європейські союзники разом працювали заради того, щоб пояснити українській владі, що Україна не зможе скористатися перевагами євроатлантичної інтеграції, поки вона порушуватиме такі цінності, як свобода, політичний плюралізм та верховенство права, які лежать в самому серці євроатлантичної спільноти", - підсумували вони.

Як відомо, Маккейн колишній кандидат в президенти США від Республіканської партії, а Ліберман - кандидат у віце-президенти від Демократичної партії.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування