Депутат хоче, щоб Пшонка йому пояснив, чому в суд ходити не можна

Вівторок, 11 жовтня 2011, 19:58

Генпрокурора Віктора Пшонку просять притягнути до відповідальності "беркутівців", які чинили свавілля у вівторок біля Печерського суду.

Відповідне звернення генпрокурору направив народний депутат Борис Тарасюк, повідомляє прес-служба Народного руху України.

Депутат вимагає від Пшонки та міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова "провести перевірку фактів перешкоджання його законній діяльності та обмеження його прав як народного депутата України з боку бійців спецпідрозділу "Беркут".

Як відомо, у зв’язку з перекриттям бійцями вулиці Хрещатик на підступах до будівлі Печерського суду, народні депутати, а також частина журналістів не змогли потрапити не лише до приміщення суду, але й до його внутрішнього двору.

"На підставі положень Конституції, законів та рішень Конституційного Суду, можна дійти висновку, що народний депутат при пред’явленні ним посвідчення народного депутата України має право безперешкодно відвідувати органи державної влади та органи місцевого самоврядування…", - наголосив Тарасюк.

"Зважаючи на вищевикладене та керуючись статтею 16 закону "Про статус народного депутата України", звертаюся до вас з проханням провести перевірку вищезазначених фактів протидії моїй законній діяльності як народного депутата та обмеження моїх прав з боку представників підрозділу МВС", - зазначає депутат.

Тарасюк просить "повідомити, на якій підставі" його не пустили до приміщення Печерського райсуду, та, "за наявності підстав, притягти винних осіб до відповідальності".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...