Європейців переконували, що справа Тимошенко – порятунок від Росії?

Субота, 15 жовтня 2011, 12:13

Представники влади переконували європейців у Брюсселі, що обвинувальний вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко – єдиний спосіб переглянути газові контракти з Росією.

Про це повідомляє в суботу ZN.UA із посиланням на свої джерела.

"Щоб заспокоїти європейців і пояснити зміст кримінального переслідування екс-прем’єра, українські емісари переконували своїх співрозмовників, що обвинувальний вирок Тимошенко — єдиний порятунок від газового зашморгу Росії", - пише видання.

"Що, довівши в суді перевищення повноважень екс-прем’єром при санкціонуванні укладання згубних для України угод, можна буде звертатися вже в міжнародні інстанції для їх оскарження або розірвання", - зазначає автор.

Також, за інформацією видання, тему боргів корпорації ЄЕСУ перед російським Міноборони порушували на зустрічі українського президента Віктора Януковича з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Варшаві.

"Янукович, намагаючись переконати Меркель у корисливих мотивах дій екс-прем’єра, повідомив канцлера, що Тимошенко погодилася на невигідні для України газові угоди в обмін на обіцянку росіян закрити справу про борг ЄЕСУ", - йдеться в матеріалі.

Але, як свідчать джерела ZN.UA, прихильно налаштувати до себе Меркель Януковичу не вдалося.

"По-перше, канцлер була роздратована запізненням Януковича на зустріч із нею (тривала бесіда з Баррозу виправданням українському президентові не послужила); по-друге, до обговорення нового обвинувачення проти Тимошенко вона готова не була", - йдеться в статті.

"Це що ж виходить, якби в Німеччині діяло таке саме законодавство, як в Україні, то після того як я перестала бути канцлером, мене мої противники цілком могли б засадити у в’язницю, наприклад, за рішення надати багатомільярдну допомогу Греції?" — приблизно так міркувала Меркель на зустрічі з Януковичем, за словами співрозмовників ZN.UA.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування