У Львові з університету МВС зник арсенал зброї

Неділя, 16 жовтня 2011, 10:29

У Львівському університеті внутрішніх справ виявлено недостачу зброї.

Про це УНІАН повідомили в управлінні зв’язків з громадськістю МВС.

"12 жовтня в ході перевірки складу озброєння Львівського державного університету внутрішніх справ було виявлено недостачу зброї, в тому числі пістолетів, гвинтівок, автоматичної зброї, а також зразків навчальної зброї", - зазначається у повідомленні.

Водночас у МВС не уточнили, про яку кількість зброї йдеться.

Разом з тим, у відомстві зауважили, що наказом міністра внутрішніх справ створено групу для перевірки обставин надзвичайної події, яку очолив заступник міністра Дмитро Ворона.

У четвер, 20 жовтня, у МВС має відбутися брифінг з цього питання.

Також у міністерстві нагадали, що за результатами подій, які сталися нещодавно у Комінтернівському райвідділі внутрішніх справ Харкова, де були виявлені факти зникнення табельної вогнепальної зброї, міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим було дано доручення перевірити наявність зброї у територіальних органах та навчальних закладах системи МВС.

"Подібні цільові перевірки та масштабні інвентаризації не проводилися упродовж останніх 10 років. Перевіркою буде охоплено 32 місця зберігання зброї, у тому числі – УМВС областей, навчальні заклади та склади озброєння", - зазначили у міністерстві.

Раніше народний депутат від НУНС Геннадій Москаль заявив, що зникнення зброї в Львівському університеті внутрішніх справ сталося протягом останнього тижня.

"Вже точно відомо про відсутність 120 пістолетів Макарова, двох автоматів Калашникова та одного кулемета", – цитує Москаля прес-служба "Народної самооборони".

За його словами, "не вистачає й іншої зброї, кількість та марка якої уточнюється".

"Сьогоднішня міліція перетворюється на головного торговця зброєю в Україні", - резюмував генерал-лейтенант міліції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News