Нафтогаз купить ще одну вишку за майже 400 мільйонів

Понеділок, 17 жовтня 2011, 12:20

Переможцем закупівлі самопіднімальної плавучої бурової установки для Чорноморнафтагаза стала латвійська компанія "Rigas Kugu Buvetava".

Про такі результати тендера оголосили в понеділок, повідомляє прес-служба Нафтогазу.

"Під час оцінки пропозицій ураховувалися не тільки ціна конкурсної пропозиції, але й технічні можливості кожної з компаній-учасників для поставки обладнання із відповідними характеристиками й зазначеним у технічних вимогах додатковим обладнанням", - сказано в повідомленні.

Голова правління Нафтогазу Вадим Чупрун заявив, що всі етапи придбання нової бурової установки пройшли максимально привселюдно й відкрито.

"Ми проводимо закупівлю максимально відкрито, за участі ЗМІ, - від етапу оголошення конкурсу до визначення переможця й підписання контракту, - адже питання публічності є для нас принциповим", - підкреслив він.

"Придбання ще однієї сучасної бурової установки проводиться в рамках виконання заходів щодо збільшення видобутку вуглеводнів з метою забезпечення потреб національної економіки й зміцнення енергетичної безпеки України", - відзначає Нафтогаз.

Як повідомлялося, розкриття конкурсних пропозицій учасників закупівлі відбулося 21 вересня 2011 року.

На розгляд Комітету з конкурсних торгів були представлені пропозиції трьох учасників: Highway Investment Processing LLP (Великобританія) - 400,344 млн. доларів США (без ПДВ), АТ "Rigas Kugu Buvetava" (Латвія) - 399,8 млн. доларів США (без ПДВ) і компанія "Diafall Limited" (Великобританія) - 405 млн. доларів США (без ПДВ).

До цього вже була куплена одна вишка в компанії Highway Investment Processing LLP, як установили ЗМІ з переплатою в 150 млн. доларів, за яку сплатили 400 мільйонів доларів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування