Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хоч убий - не розумію, за що засудили Тимошенко - мер

Понеділок, 17 жовтня 2011, 21:13

Міський голова Сум Геннадій Мінаєв заявляє, що нинішня влада повинна випустити колишнього екс-прем'єра Юлію Тимошенко на свободу.

Про це мер написав у своєму персональному блозі, передає УНІАН.

"Те, що порушено кримінальну справу стосовно колишнього прем'єра Тимошенко за перевищення повноважень при підписанні міжнародних газових угод, причому між господарюючими суб'єктами, – це неправильно", - заявив він.

"Були використані при цьому директиви Кабінету Міністрів чи директиви прем'єр-міністра - не суть важливо. Якщо Тимошенко засудили за це, то жоден чиновник в Україні не буде приймати самостійних рішень і брати на себе відповідальність. Доведеться всі рішення для всіх рівнів приймати президентові особисто, аж до того, на якій вулиці в Сумах спочатку капітально ремонтувати дорогу - на проспекті Лушпи чи на вулиці Харківській", - зазначив Мінаєв.

При цьому він вважає, що Тимошенко "має нести політичну відповідальність за свою діяльність на посаді прем'єра, і вона її вже понесла: не стала президентом України".

"Де гарантія, що чинний президент у майбутньому не потрапить в таку ж ситуацію, наприклад, із Харківськими угодами? За що засудили Тимошенко? Хоч убий - не розумію. За прийняте рішення? Так Ющенко треба судити, а не Тимошенко", - зазначив мер.

"За те, що на міждержавному рівні до Нового Року (2009) не були підготовлені домовленості, які просто б технічно підписали прем'єр-міністри і керівники газових концернів. Це ж і є робота президента країни", - пише Мінаєв.

Як відомо, політична сила мера "Рідне місто" має у Сумській міськраді свою фракцію, яка разом із фракцією Партії регіонів входить до складу більшості міськради.

11 жовтня суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв засудив Тимошенко до семи років ув’язнення за перевищення службових повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...