Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович анонсує нові газові умови з Росією

Вівторок, 18 жовтня 2011, 16:16

Україна і Росія найближчим часом оголосять про результати переговорів щодо перегляду газових контрактів.

Про це на другому Україно-російському економічному форумі заявив президент Віктор Янукович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми оголосимо про це найближчим часом ... ми як партнери завжди будемо виконувати наші двосторонні угоди", - сказав він.

У свою чергу президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що газові угоди з Україною можна переглядати, але тільки в тому випадку, якщо це буде взаємовигідно.

"У нас є діюча договірна база з нашими українськими партнерами – ідеальна чи не ідеальна, але вона є, і вона підлягає виконанню. Чи можна цю базу міняти? Звичайно можна, якщо сторони про це домовилися і якщо ми вважаємо, що це взаємовигідно", - заявив російський президент.

Саме цим, за словами Медведєва, займаються глави "Нафтогазу" і "Газпрому".

"Сподіваюся, що вони зможуть знайти такі способи співпраці, які будуть вигідні, прозорі і юридично коректні як для України, так і для РФ", - зазначив Медведєв.

Він додав, що завдання "виробити сучасну і взаємовигідну схему газового співробітництва, орієнтовану на роки вперед, їм задане".

"Я сподіваюся, вони з цим завданням впораються. Коли вони з цим завданням впораються, у нас буде підстава, щоб зібрати всіх і оголосити про результати, а якщо буде потрібно - бути присутнім при процедурі підписання відповідних документів", - сказав Медведєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...