У Могильова переводять стрілки на Луценка за розкрадену зброю

Четвер, 20 жовтня 2011, 12:59

У МВС вважають, що розкрадання міліцією зброї в Харкові та Львові стало можливим через потурання колишнього керівництва міністерства.

Про це заявив начальник департаменту внутрішньої безпеки МВС Олександр Мечетной на брифінгу в четвер, повідомляє УНІАН.

"За останні роки МВС керували люди, які не зовсім розуміли, що таке МВС. Тому з'явилося деяке розслаблення особового складу. Робота МВС, мабуть, була побудована так, що дала можливість потуранню" - сказав начальник департаменту, додавши, що має на увазі Юрія Луценка.

Мечетной зазначив, що розкрадання зброї у Львівському університеті МВС велося, починаючи з 2008 року.

За словами міліціонера, начальник складу озброєння університету виносив зброю з метою подальшого продажу: викрадену зброю він передавав мешканцю Львова, колекціонеру військової амуніції, який частину зброї залишив у себе, а частину, у свою чергу, перепродав.

За інформацією Мечетного, в результаті розкрадання арсенал університету зменшився на 130 одиниць зброї, з яких 106 – бойова, 9 – навчальна, серед яких 2 кулемети, 11 автоматів та 2 гвинтівки. Окрім того, зникло 15 ракетниць.

Разом із тим, Мечетной не виключив, що МВС ініціюватиме перевірки колекціонерів зброї.

Як відомо, два тижні тому з МВС вже лунали обвинувачення на адресу екс-голови МВС Юрія Луценка.

Тоді нинішній міністр Анатолій Могильов звинуватив свого попередника у ліквідації штурмових підрозділів "Беркуту", що нібито стало причиною погано спрацьованої спецоперації в Одесі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування