Колесніков придумав назвати станцію метро "Порошенко subway station"

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 17:46

Міністр інфраструктури Борис Колесніков схвалює ідею продажу назв станцій метро компаніям і приватним особам.

Про це він сказав за підсумками семінару з питань проектування, будівництва та управління і розвитку метрополітену у Дубай, повідомляє прес-служба Мінтрансзв’язку.

"Дуже цікавою складовою доходів, окрім визначення вартості поїздки залежно від довжини маршруту, є реклама та продаж назв окремих станцій метро – як компаніям, так і приватним особам", - сказав Колесніков.

Так, за його словами, у Дубай деякі станції носять "імена" провідних гравців ринку – компаній, що тим самим рекламують свою продукцію; при цьому кошти за таку рекламу спрямовуються на розвиток та будівництво самого метрополітену.

"Наприклад, ви їдете вздовж фабрики "Рошен", а станція називається "Петро Порошенко subway station. Це і запам’ятовується, і служить найкращою рекламою. Тож, думаю, фінансово спроможні українці зможуть таким чином реалізувати свої амбіції та увіковічити свої імена. Крім того, є багато корпорацій, які потребують такого роду рекламу", - зазначив Колесніков.

Він також наголосив, що Міністерство інфраструктури спільно з мерами та губернаторами міст-мільйонників працюватимуть над тим, щоб "максимально зменшити вартість реалізації проекту наземного метро, але при цьому – забезпечити європейський рівень послуг".

"Ми розбиратимемося із вартістю окремих складових будівництва. Думаю, що залізобетонні конструкції можуть нам обійтися набагато дешевше, аніж у Дубай. Щодо рухомого складу – можна локалізувати виробництво в Україні", - сказав він.

Віце-прем’єр наголосив, що до здійснення ТЕО будуть залучені провідні європейські компанії.

"Ми залучимо компанії, наприклад, які працювали над проектом метро в Дубай, проведемо тендер на сам проект. Головне – працювати за принципом жорстких контрактів", - сказав Колесніков.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування