У Європарламенті не зрозуміли мотивів Януковича

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 19:32

Депутат Європейського парламенту Ельмар Брок (група народних партій, Німеччина) сподівається, що українське керівництво не зійде з європейського шляху.

Про це він заявив у Брюсселі, коментуючи скасування візиту президента Віктора Януковича, а також ряд його останніх висловів в інтерв'ю ЗМІ щодо справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко й співробітництва з Європою.

"Я не знаю й не розумію мотивів українського керівництва. Сподіваюся тільки, що цей підхід засновано на помилкових судженнях і не є наміром зійти з європейського шляху", - цитує депутата УНІАН.

Говорячи безпосередньо про причини скасування візиту українського президента до Брюсселя, запланованого на 20 жовтня, Брок зазначив, що це відбулося через "порушення принципу верховенства права та зловживання судовою системою".

Як відомо, 18 жовтня лідери ЄС ухвалили рішення відкласти візит Януковича до Брюсселя, запланованого раніше на 20 жовтня, на невизначений час.

Таке рішення стало наслідком завершення судового процесу над Тимошенко, який ЄС не визнає чесним і відкритим.

Янукович у свою чергу останнім часом зробив декілька заяв щодо проблемних питань із ЄС.

Він, зокрема, заявив про те, що звільнити Тимошенко означало б направити суспільству сигнал про те, що для скоєння злочинів потрібно бути членом опозиції.

Крім того, Янукович заявив про те, що Україна не поспішає з підписанням угоди про асоціацію з ЄС і може почекати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News