Росія створила "чорний список" американських чиновників

Субота, 22 жовтня 2011, 14:57

У Росії затверджено список чиновників зі США, перебування яких в Російській Федерації визнане небажаним у відповідь на так званий "список Сергія Магнітського".

Як повідомили УНІАН у Міністерстві закордонних справ РФ, про це повідомив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич.

Він вважає "список Магнітського" спробою прямого тиску на російські державні структури, що не має нічого спільного ні з турботою про права людини, ні з бажанням з`ясувати всі обставини події.

"Ми, зрозуміло, не залишили без відповіді на влаштовану проти нашої країни політичну провокацію. На основі принципу взаємності затверджено список громадян США, перебування яких в Російській Федерації визнане небажаним", - сказав Лукашевич.

За його словами, у цьому списку – "високопоставлені вашингтонські чиновники, причетні до резонансних злочинів у гуманітарній сфері".

"Відомі й імена тих, хто несе відповідальність за неправомірні дії проти російських громадян у США, хто санкціонував і особисто брав участь у викраданнях і знущаннях з них. Цим особам в`їзд до Росії також, природно, закрито", - додав представник МЗС РФ.

"Крапка не поставлена - якщо американська сторона піде шляхом візової конфронтації, ми будемо вимушені цей список розширювати", - наголосив Лукашевич.

Магнітський, який співробітничав з інвестфондом Hermitage Capital Management і звинувачувався в ухиленні від сплати податків з організації, помер у московському СІЗО в листопаді 2009 року через відмову надати йому медичну допомогу.

Держдепартамент США в липні цього року ввів візові обмеження стосовно кількох десятків російських чиновників, які причетні до справи Магнітського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...