Піскун каже, що закрив справу проти Тимошенко через недоведеність

Вівторок, 25 жовтня 2011, 11:36

У 2005 році кримінальна справа у відношенні Юлії Тимошенко щодо ЄЕСУ була закрито не у зв'язку з відсутністю складу злочину, а через недоведеність її провини.

Про це сказав екс-генпрокурор Святослав Піскун (зараз – народний депутат від Партії регіонів) газеті "Комерсант-Україна".

"Політичної складової тоді не було взагалі", - зазначив він.

Коментуючи поновлення кримінальної справи проти Тимошенко, порушеної ще у 2001 році й закритої Піскуном у 2005-му, колишній генпрокурор сказав:

"Кожна постанова, яка скасовується, визнається незаконною. Це думка генерального прокурора, який у силу свого внутрішнього переконання ухвалює ті чи інші рішення. Я свого часу скасовував десятки постанов".

Як відомо, 20 жовтня Генпрокуратура скасувала "незаконну постанову про закриття кримінальної справи у відношенні Юлії Тимошенко за фактами розкрадання понад 25 млн грн податків шляхом уведення злочинної фінансової схеми щодо розрахунків за природний газ корпорацією "Єдині енергетичні системи України" і приховання доходів від діяльності її офшорної компанії".

Зараз справа у відношенні Тимошенко розслідується за двома статтям: ч. 5 ст. 191 ("присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або вчиненні організованою групою"; карається позбавленням волі на термін до 12 років) і ч. 3 ст. 212 КК ("ухиляння від сплати податків, що призвело до ненадходження в бюджети або державні цільові фонди коштів в особливо великих розмірах"; позбавлення волі на термін до 10 років).

Злочини, передбачені обома статтями, належать до тяжких, зазначили у ГПУ.

У цілому на даний момент у відношенні Тимошенко порушено 5 кримінальних справ. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування