Адвокат: нову справу Тимошенко відкрили, щоб залишити її у в’язниці

Вівторок, 25 жовтня 2011, 11:48

Відкриття кримінальної справи проти Юлії Тимошенко за борги ЄЕСУ відбувалося зі значними порушеннями законодавства.

Про це на брифінгу повідомив адвокат Тимошенко Сергій Власенко.

"Вчорашня заява Генеральної прокуратури про те, що Пшонка нібито скасував постанову січня 2005 року про закриття кримінальної справи свідчить про те, що влада втратила відчуття реальності, і будь-якими способами хоче залишити Тимошенко у в’язниці", - зазначив Власенко.

За його словами, всі справи, пов’язані з діяльністю ЄЕСУ, стосувалась 1996-97 років, тобто пройшли "всі мислимі і немислимі строки".

"Всі ці справи і питання пройшли різні суди, включаючи рішення Верховного суду України, яким здійснювалося у процедурі на той момент виключного провадження і розглядалася повним складом двох палат: палати кримінальних справ і військовою палатою Верховного суду", - пояснив адвокат.

Згідно з цими рішеннями, як повідомив Власенко, всі справи проти Тимошенко були припинені.

"Зараз робиться спроба спекулювати ще двома судовими рішеннями, а саме судовим рішенням у РФ у справі генерала Олійника, а також судовим рішенням у Сполучених Штатах у справі Павла Лазаренка. Хочу нагадати, що відповідно до постанови президії Верховного суду РФ від 26 листопада 2003 року всі вироки щодо генерала Олійника були скасовані, а справа закрита за відсутністю складу злочину", - зазначив він.

Стосовно американської справи, за словами Власенка, прокурори неодноразово заявляли, що в ній немає будь-яких згадок про діяльність корпорації ЄЕСУ та Юлії Тимошенко.

Крім того, Власенко сказав, що Тимошенко поки що не отримувала документiв про порушення стосовно неї нових кримiнальних справ.

"Для того, щоб щось розпочалося, необхiдно вручити Тимошенко копiю постанови про порушення або вiдновлення цiєї кримiнальної справи, й далi вона обиратиме собi захисника", - зазначив він.

Як відомо, 13 жовтня проти екс-прем'єра була порушена друга кримінальна справа. Юлію Тимошенко звинувачують у спробі повісити борги корпорації ЄЕСУ в розмірі 450 мільйонів доларів на держбюджет.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News