"Свобода" потягне Томенка до суду за співпрацю з владою

Вівторок, 25 жовтня 2011, 16:13

ВО "Свобода" подає до суду на заступника голови Верховної Ради Миколу Томенка.

За звинувачення у співробітництві з нинішньою владою.

Про це повідомляє прес-служба "Свободи".

"Свободівців" обурили слова Томенка в інтерв'ю "Газеті по-українськи", в якому віце-спікер парламенту заявив, що "народ у Львові, Тернополі, Франківську бачить, як вони з "регіонами" ділять аптеки чи магазини, займаються іншим комунальним бізнесом".

"Ми однозначно готуємо судовий позов щодо захисту честі й достоїнства, ділової репутації. Вважаємо, що якщо Томенко привселюдно вибачиться із приводу своїх заяв, - це єдина умова, яка запобіжить цьому судовому позову", - підкреслили в прес-службі.

Водночас у "Свободі" зазначили, що депутати Верховної Ради часто ігнорують судові засідання.

"Народні депутати України досить часто, користуючись своїм статусом, не є (присутніми) на суді. Ми з Симоненком (лідер Комуністичної партії Петро Симоненко), який заявив, що "Свободу" нібито фінансують олігархи, судилися майже 4 роки й у результаті суд зобов'язав Симоненка вибачитися й визнати хибність своїх заяв", - зазначили в прес-службі.

У "Свободі" також підкреслили, що сама "Батьківщина", членом якої є Томенко, не розділяє позицію віце-спікера.

Відповідно до повідомлення прес-служби партії, 21 жовтня в одному зі ЗМІ вийшло інтерв'ю Томенка, у якому він звинуватив представників "Свободи" у співробітництві із владою, і зокрема з Партією регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування