Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У четвер Європа вимагатиме прав для Тимошенко

Вівторок, 25 жовтня 2011, 18:37

Європарламент планує вимагати від офіційного Києва забезпечити екс-прем'єру Юлії Тимошенко право на участь у політичному житті Україні зараз і на виборах.

Про це йдеться в підготовленому спільно всіма депутатськими групами Європарламенту проекті резолюції, повідомляє УНІАН.

"(Європарламент) наполягає на тому, що Тимошенко має бути дозволено користуватися її правом на повну участь в політичному процесі, як зараз, так і під час майбутніх виборів в Україні", - йдеться в проекті резолюції.

Крім того, євродепутати планують закликати Київ до здійснення чесного апеляційного процесу для Тимошенко.

Також планується висловити жаль у зв'язку з тим, що судовий вирок Тимошенко є порушенням прав людини.

При цьому в проекті наголошується, що норми законодавства, які застосовуються проти екс-прем'єра, збереглися в Кримінальному кодексі ще з радянських часів.

У документі також наголошується, що відсутність реакції влади на стурбованість справою Тимошенко в Європі може самим негативним чином вплинути на укладення угоди про асоціацію з Україною.

Хоча при цьому Європарламент готовий одночасно вітати прогрес на переговорах про угоду про зону вільної торгівлі, яка повинна стати частиною загальної угоди про асоціацію.

У проекті резолюції також висловлюється стурбованість утриманням в ув'язненні екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та повідомленнями про скорочення медіа-свобод в Україні.

Як відомо, проект доповіді буде винесений на голосування в сесійній залі Європарламенту 27 жовтня.

Європарламент провів обговорення ситуації в Україні 12 жовтня - на наступний день після того, як був винесений вирок Тимошенко.

У дебатах Європарламенту тоді взяла участь Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування