"Регіонал": не заважайте Януковичу - не буде кримінальних справ

Вівторок, 25 жовтня 2011, 18:47

Опозиція змусила нову владу згадати про старі кримінальні справи Юлії Тимошенко.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Василь Кисельов, коментуючи порушення нових кримінальних справ проти екс-прем'єра щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України", передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Політик нагадав, що в 2007 році обіймав посаду першого заступника глави фракції Партії регіонів у парламенті і "був тим депутатом, який говорив, що Юлія Тимошенко дуже сильно наслідила з газових справах ЄЕСУ".

"Я був заступником глави слідчої комісії парламенту з цього питання. Тому я абсолютно не здивований тим, що до цих справ повернулися", - підкреслив Кисельов.

Він зазначив, що йому шкода бачити Тимошенко за гратами.

"Це чисто по-людськи, але є всі підстави для цієї лавини кримінальних справ, які обрушилися на Тимошенко. Адже хто в цьому винен? Винні в цьому її соратники", - сказав Кисельов.

Він пояснив: "В одній з передач я говорив: ну, сталося так, що ти програла. Відійди убік і не заважай. Але ні, вони не хочуть. Вона та її соратники сходять жовчю і всіляко намагаються нашкодити Віктору Януковичу. Але так же не можна!".

"Ти ж не Януковичу шкодиш, ти країні шкодиш, простим громадянам. Доки опозиція буде діяти за принципом, чим гірше країні - тим краще?", - додав він.

При цьому "регіонал" визнав, що Партія регіонів, будучи в опозиції, діяла аналогічно.

"Так, ми теж не виняток, ми теж так робили, коли були в опозиції. Я визнаю, звичайно, що ми теж так робили. Я внутрішньо тоді був проти цього. Але є партійна дисципліна. А ті, хто гнав цю війну - чим гірше, тим краще - так не можна", - сказав Кисельов.

"Цю порожню критику потрібно було припиняти. Але ні, не хочуть - по європах їздять, по америках їздять, критикують. Тепер соратники Тимошенко повинні усвідомити таке: дайте Януковичу реалізувати свій потенціал. Соратники Тимошенко! Ви її топите! Ці кримінальні справи - це зворотна реакція, тому що по ЄЕСУ є залізобетонна фактура, є неспростовні докази", - додав депутат.

"Якби опозиція поводилася толерантно по відношенню до цієї влади, то на щось, напевно, закрили б очі. Але дорікнути Януковича або прокурора Пшонку в тому, що вони упереджені - не можна! Факт ухилення від податків доведений (у справі про ЄЕСУ ). Але помаранчеві цю справу поховали в судах, коли прийшли. Це теж факт", - зазначив політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування