Друзі Тимошенко: Янукович повинен надати Європі план

Четвер, 27 жовтня 2011, 19:16

Будь-яку майбутню зустріч між президентом Віктором Януковичем і представниками Євросоюзу слід розглядати тільки, якщо українська влада забезпечать конкретний план вирішення проблем в країні.

Таку думку озвучив президент Європейської народної партії (ЄНП) Вільфред Мартенс, коментуючи прийняття Європарламентом резолюції по Україні.

"Резолюція по Україні, затверджена сьогодні переважною більшістю голосів у Європарламенті, підтверджує позицію ЄНП, яку я неодноразово висловлював у ряді публічних заяв, у тому числі в тій, що я зробив 11 жовтня 2011 року", - зазначив політик.

"ЄНП підтримує поглиблення відносин між ЄС і Україною до тих пір, поки країна стабільна, демократична і поважає принципи соціальної ринкової економіки, верховенства закону, прав людини та захисту меншин і гарантій основних прав", - заявив Мартенс.
 
Він зазначив, що "українська влада вибрали інший шлях: порушення прав людини, порушення європейських цінностей, зловживання судами для цілей політичного придушення опозиційних політиків, у тому числі колишнього прем'єра Юлії Тимошенко".
 
"ЄНП висловлює жаль, що президент Віктор Янукович порушив обіцянку, дану багатьом вищим керівникам ЄС і посадовим особам, включаючи і мене, щодо того, щоб запропонувати правове рішення по декриміналізації статей вибірково застосовуваних проти Тимошенко, які сходять до радянських часів і не відповідають європейським стандартам і стандартам ООН", - нагадав європолітик.
 
"ЄНП вважає, що при таких негативних обставинах, угода між ЄС і Україною не може бути підписана, і що президент Янукович несе повну відповідальність за цю блокаду, і закликає президента Януковича і його партію, Партії регіонів, негайно покласти край цій ситуації", - заявив Мартенс.
 
Він зазначив, що будь-яку майбутню зустріч між президентом Віктором Януковичем і представниками Євросоюзу слід розглядати тільки, якщо українська влада забезпечать конкретний план вирішення проблем в країні.

"Такий план повинен включати звільнення всіх політичних ув'язнених - у тому числі Юлії Тимошенко, - і дозволяти їм брати участь в наступних виборах. Будь-які подальші кроки ЄС щодо України будуть залежати від реалізації такого плану", - підсумував президент ЄНП.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування