Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Немиря: Європа дала Януковичу останнє попередження

Четвер, 27 жовтня 2011, 19:51

Резолюція Європейського парламенту по Україні, у якій засуджується вирок Юлії Тимошенко, це останнє попередження президенту Віктору Януковичу.

Про це заявив заступник глави партії "Батьківщина", колишній віце-прем‘єр Григорій Немиря, повідомляє прес-служба партії.

"Резолюція Європейського парламенту - це підтримка європейських прагнень і перспективи для українського суспільства, і це одночасно останнє попередження для Януковича та його режиму щодо всієї і повної відповідальності за той вибір, який вони мусять зробити: вибір між європейською інтеграцією та ізоляцією", - наголосив він.

За словами Немирі, резолюція є безпрецедентною з точки зору деталізації: процеси проти Тимошенко та інших лідерів опозиції, колишніх членів її уряду однозначно оцінюються як порушення прав людини, як політично-вмотивовані і як такі, що не мають нічого спільного з верховенством права.

В резолюції також чітко сформульовані вимоги щодо змінення ситуації на краще.

Немиря зазначив, що ці вимоги полягають в припиненні політично-вмотивованих процесів, у забезпеченні повноправного політичного життя для Тимошенко та інших лідерів опозиції.

Зокрема, забезпечення можливості для їх участі у парламентських виборах наступного року.

Екс-віце-прем‘єр-міністр підкреслив, що той факт, що резолюція Європарламенту була підтримана всіма політичними групами, свідчить про консенсус на найвищому рівні в Європейському Союзі щодо оцінки ситуації в Україні.

"Ми сподіваємося, що така чіткість, однозначність і одностайність Європарламенту має бути серйозно сприйнята на найвищому рівні в Україні, тому що брати в заручники все українське суспільство заради досягнення корисних вузькополітичних цілей є неприпустимим", - сказав Немиря.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування