Суд розв'язав Генпрокуратурі руки для нової справи по Тимошенко

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 18:01

Шевченківський райсуд продовжив термін на касаційне оскарження постанов цього ж суду про закриття кримінальних справ по ЄЕСУ.

Таким чином, Шевченківський райсуд задовольнив клопотання Генпрокуратури, повідомляє прес-служба ГПУ.

Після набрання законної сили зазначеного рішення, кримінальна справа разом з касаційними скаргами Генпрокуратури буде направлена до Вищого спеціалізованого суду розгляду кримінальних та цивільних справ для розгляду по суті.

Як повідомлялося раніше, 20 жовтня 2011 року Генпрокуратура скасувала постанову про закриття кримінальної справи відносно Юлії Тимошенко за фактами розкрадання бюджетних коштів на суму понад 25 млн. грн. та ухилення від сплати податків на суму понад 20 млн. грн. шляхом запровадження злочинної фінансової схеми щодо розрахунків за природний газ корпорацією "Єдині Енергетичні системи України" та приховування від оподаткування доходів від діяльності її офшорної компанії "Somolli Enterprises Limited".

В повідомленні Генпрокуратури вона називається "незаконною".

Верховним судом України у 2005 році рішення про закриття кримінальних справ по суті не розглядалося, у задоволені клопотань захисника Віктора Швеця в інтересах Юлії Тимошенко та інших було відмовлено. 

Українська правда

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування