Турчинов вже бачить, як з України роблять тоталітарне гетто

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 18:15

Коли є політичне замовлення для прокуратури та для підкореної адміністрацією президента судової гілки влади не діють ні Конституція, ні закон, ні процесуальні норми.  

Про це заявив перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, коментуючи рішення Шевченківського суду щодо справ ЄЕСУ.

"Шевченківський суд так само як і Печерський, порушуючи всі вимоги Конституції, законів, процесуальних норм, пішов на зустріч прокуратурі і продовжив до 7 років час для подання касаційної скарги ГПУ у справі ЄЕСУ", - цитує політика прес-служба партії.

"В 2004 році, коли то й же самий Шевченківський суд закрив справи щодо Єдиних енергетичних систем, Генпрокуратура не знайшла підстав для оскарження цього рішення в суді", ‑ сказав Турчинов.

За його словами, суди приймають абсурдні рішення, для яких немає жодних підстав, ігноруючи право, закон та Конституцію.

Крім того, політик висловив впевненість, що влада планує переслідувати не тільки Юлію Тимошенко, але ж і чинити на неї тиск, переслідуючи членів її родини та команди.

"Планують поновити справи і проти Геннадія Тимошенка, якому зараз 75 років та який вже переніс 2 інсульти і ще 7 років тому вийшов з в‘язниці інвалідом І групи. Тоді вони знущались над ним і знову ж хочуть мати таких самих заручників, щоб тиснути на лідера опозиції, щоб спробувати її зламати", ‑ сказав Турчинов.

Крім того, перший заступник глави партії "Батьківщина" зазначив, що ігноруючи позицію світу - звернення політиків, парламентів, керівників провідних країн світу, - чинна влада продовжує розкручувати маховик репресій в Україні.

"На жаль, вони таким чином ведуть нашу країну до повної ізоляції, перетворюючи її на тоталітарне гетто", ‑ підсумував Турчинов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування