Литвин обіцяє гостроту по "статті Тимошенко"

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 18:42

Законопроект про декриміналізацію статті Кримінального кодексу, за якою засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко, буде розглядатися в парламенті наступного тижня.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Литвин у п'ятницю в ході поїздки в Житомирську область, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ця тема буде темою гострої дискусії на наступному пленарному тижні", - сказав він.
 
Спікер повідомив, що провів зустріч з головою комітету з питань законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів Віктором Швецем (фракція БЮТ-Батьківщина).

За словами Литвина, даний законопроект зараз уважно вивчається юридичними службами парламенту.

Спікер зазначив, що підтримує пропозиції замінити в Кримінальному кодексі статті 364 і 365 положеннями конвенції ООН, які зараз звучать.

"Але потрібно подумати, які будуть наслідки такого рішення", - зазначив він.

Литвин зазначив, що в конвенції зазначено, що перевищення службового становища - це дії, які переслідували мету отримання завідомо неправомірної вигоди особі або її близькому оточенню.

"Я за те, щоб ми вирішили цю проблему, але як мотивувати Верховну Раду, як змусити її голосувати?", - Сказав спікер.

При цьому він зазначив, що існують сторони не зацікавлені у вирішенні питання щодо декриміналізації статей, за якими засуджено Тимошенко.

"Я розумію, що ті, хто найбільше кричить, в тому, що треба вирішити це питання, найменше зацікавлені. Оскільки так звільняється політичне поле, ділять електорат... нам потрібно відкинути всі ці політичні ігрища, оскільки мова йде і про долю країни, і про долю знакових фігур", - сказав Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News