Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ вважають, що американський прокурор "страждає втратою пам'яті"

Субота, 29 жовтня 2011, 01:18

Генпрокуратура перевірить причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства депутата Євгенія Щербаня.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в ефірі телеканалу "Інтер".

"Ми повинні сказати, чи вбивали людину за гроші Тимошенко", - зазначив він.

"Це історія з вбивством народного депутата Щербаня. Історія, як і раніше, темна", - заявив Кузьмін.

"Ми маємо документи американської прокуратури, які підтверджують цю версію. І ці відомості повинні бути перевірені", - уточнив заступник генпрокурора.

При цьому коментуючи заяву американського екс-прокурора Марти Берш, про те, що вона не пам'ятає про причетність Тимошенко до цього вбивства, Кузьмін зазначив: "Вона ж не заперечує, що це було. А те, що вона не пам'ятає, зовсім не означає, що факту не було".

"Врешті-решт, люди іноді страждають втратою пам'яті. У нас є протокол допиту свідка в Америці, за участю прокурора Марти Борщ, в якому свідок прямо заявив, про те, що вбивство Щербаня було проплачено з рахунків Лазаренка і Тимошенко", - розповів заступник генпрокурора.

"І коли обговорювалося питання з організатором вбивства, хто і як буде проплачувати, прозвучала така фраза, що "Юля заплатить". Малося на увазі, заплатить за вбивство", - уточнив Кузьмін.

"Ми маємо ці документи і хочемо їх перевірити. Скажіть, що в цьому поганого, що слідчий прокуратури хоче поставити крапку в цій справі?", - додав представник ГПУ.

При цьому Кузьмін уточнив, що для цього "треба допитати кілька людей в Америці".

Заступник генпрокурора також додав, що зараз справу про вбивство Щербаня припинено в частині виконавців, а в частині пошуку замовника не припинено.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...