У ПАРЄ відмовилися говорити про Тимошенко. "Регіонал" був проти

Понеділок, 3 жовтня 2011, 12:01

Бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи не підтримало рішення про термінові дебати щодо України.

Про це сказав член Бюро, голова російської делегації в ПАРЄ Костянтин Косачов журналістам у Страсбурзі після завершення засідання Бюро ПАРЄ, повідомляє УНІАН.

"Ця ініціатива не отримала підтримки", - сказав він.

За словами Косачова, ініціативу представників групи народних партій не підтримали представники інших політичних груп.

"Не виключаю, що буде спроба включити це питання до порядку денного на пленарці, але думаю, підтримки не буде", - зазначив він.

За словами Косачова, він особисто також виступив проти дебатів, незважаючи на низку питань до України у справі екс-прем`єр-міністра Юлії Тимошенко.

Російський депутат переконаний, що будь-яке обговорення справи Тимошенко в ПАРЄ на нинішньому етапі виглядало б як спроба тиску на український суд.

У свою чергу, українська депутат Ольга Герасим’юк у своєму "Фейсбук" пише, що у ПАРЄ "дуже сильна підтримка" теми дебатів з приводу ситуації в Україні.

"Голосування: 82 - за, 69- проти. На жаль, процедура вимагає двох третин. Але це достатньо сильна підтримка, незважаючи навіть на великі проблеми, які має ПАРЄ зі своєю позицією і роллю", - стверджує вона.

Герасим’юк також зазначила, що "категорично проти" дебатів щодо ситуації в Україні виступив "регіонал" Сергій Головатий.

За її словами, він "заявив, що в Україні немає політичних в’язнів і немає порушень верховенства права – є певні труднощі, які є нібито у всіх".

"Зала гуділа, слухаючи його", - зазначила Герасим’юк.

А президент ПАРЄ Мавлют Чавушоглу заявив, що Бюро ПАРЄ не рекомендувало включати українське питання, тому що воно буде обговорюватися "на різних платформах" – у ході обговорення доповіді по Україні і в ході виступу голови МЗС Костянтина Грищенка.

Як відомо, 3 жовтня у Страсбурзі відкривається сесія ПАРЄ, в ході якої, зокрема, виступить міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко як головуючий у Комітеті міністрів Ради Європи.

Очікувалося також, що на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи виступить донька Юлії Тимошенко Євгенія Карр і окремо відбудеться дискусія з українського питання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування