Рада відмовилася декриміналізувати статті Тимошенко і Луценка

Середа, 5 жовтня 2011, 12:20

.Верховна Рада відмовилася декриміналізовувати статті Кримінального кодексу, за якими висунуто обвинувачення Юлії Тимошенко та Юрію Луценку.

За включення даного законопроекту НУНСівця В’ячеслава Кириленка до порядку денного проголосувало лише 154 депутати.

Документом пропонувалося внести зміни до 364 і 365 статей Кримінального кодексу, де визнати, що "особи, які згідно Конституції України входять (входили) до складу Кабінету Міністрів України… не є службовими особами".

Також Рада не підтримала проект Арсенія Яценюка про внесення змін до деяких законів України (щодо запровадження європейських стандартів у кримінальній юстиції).

Водночас депутати включили до порядку денного проект закону щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності. Цей президентський проект не передбачає декриміналізації статей Тимошенко і Луценка.

Як відомо, проти Тимошенко порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 365 (пункт 3) Кримінального кодексу.

Луценку пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених, зокрема, ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам громадян вчинене працівником правоохоронного органу).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News