Янукович їде до Греції поговорити про кризу - посол

Середа, 5 жовтня 2011, 20:36

Президенти України та Греції на двосторонній зустрічі в четвер обговорять тему фінансової кризи, яку зараз переживає Греція.

Про це повідомив посол України в Греції Володимир Шкуров українським журналістам в Афінах у середу.

"Звичайно, порядок денний передбачає обговорення проблематики фінансової кризи, яку зараз переживає Греція... Я думаю, розмова буде побудований в форматі обміну інформацією... Я думаю, президентам є про що поговорити в плані обміну думками", - сказав він.

При цьому посол підкреслив, що Греція так само, як і Україна, почала низку складних реформ, які в даний час реалізуються з досить великими труднощами.

Шакуров уточнив, що в рамках візиту Януковича буде підписано 6 документів.

Будуть підписані урядові угоди, зокрема, про захист секретної інформації у сфері оборони, угоди про співпрацю в авіаційній сфері, в сфері юстиції, охорони здоров'я, інвестиційній сфері, а також угоду про співробітництво між національними телекомпаніями Україні та Греції.

Шкуров при цьому зазначив, що, можливо, зараз не найкращий час для візитів, але це зовсім не означає, що лідери країн не повинні зустрічатися і розмовляти.

"Досвід Греції треба врахувати, але я думаю, що Україна знаходиться в набагато кращій ситуації в порівнянні з ситуацією в Греції і деякими країнами Євросоюзу", - цитує посла "Інтерфакс-Україна".

Він також підкреслив, що державний візит президента України Віктора Януковича до Греції є плановим.

У складі офіційної української делегації глава Служби безпеки Валерій Хорошковський, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко, керівник Національної телекомпанії Єгор Бенкендорф, керівник державної авіаційної служби Анатолій Колісник і глава держагентства з інвестицій Владислав Каськів.

Як відомо, Янукович відвідає Грецію з державним візитом 6-7 жовтня.

Прес-служба президента повідомляє, що Янукович проведе зустріч з президентом Грецької Республіки Каролосом Папуліасом, прем'єр-міністром Георгіосом Папандреу, головою парламенту Греції Філіппосом Петсалнікосом.

Він також зустрінеться з лідером провідної опозиційної партії Греції "Нова демократія".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування