Паркан під Радою ставив саме парламент

Четвер, 6 жовтня 2011, 19:42

Управління справами Верховної Ради замовило паркан у власного Державного будівельного комбінату.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на угоду від 30 вересня.

Вартість угоди склала 9,45 мільйонів гривень.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "у одного учасника".

В обґрунтуванні закупівлі, необхідність виконання капітального ремонту адміністративних будинків парламенту пояснюється "фізичним зносом металу огорожі адміністративного будинку по вул. Грушевського, 5".

За цією ж угодою комбінат має відремонтувати покрівлю, яка протікає внаслідок атмосферних опадів, обновити оздоблення фасадів, ліквідувати аварійний стан балконів адміністративного будинку, тощо.

В документі немає розбивки загальної суми контракту по окремим об’єктам.

Як відомо, спікер Володимир Литвин заперечує причетність парламенту до появи масивної огорожі довкола будинку на вул. Грушевського, 5, де проходять сесійні засідання.

"Я ще раз вам кажу, що Верховна Рада абсолютно жодного відношення до цього паркану не має", - сказав Литвин 4 жовтня.

На питання, хто ж тоді має відношення до встановлення паркану, Литвин порадив журналістам з’ясувати це самим, додавши, що теж зробить відповідний запит, "щоб ніхто не міг відхрещуватися від нього (паркану)".

Вищезгадане обґрунтування підписано заступником завідувача відділу будівництва та ремонту Управління справами Сидоренко.

Нагадаємо, на початку вересня перед фасадною стороною парламенту з’явилась двометрова огорожа, яка відділила парламентську площу від Ватутінського парку.

Під час штурму афганцями будівлі Ради 20 вересня стару невеличку огорожу було зламано і на її місті згодом з’явилась масивна огорожа, яка повністю відділила Раду від народу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування