"Регіонали" заспокоюють: ринок землі до 2013 року не з'явиться

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 19:34

В Україні неможлива поява ринку землі до 2013 року.

Про це заявив депутат від Партії регіонів, член парламентського комітету аграрної політики та ринкових відносин Григорій Смітюх, повідомляє "Радіо "Свобода".

"Раніше 2013 року поява ринку землі в Україні неможлива. За закон голосувати треба, але до нього є дуже багато претензій. На комітеті навіть була пропозиція повернути закон на повторне читання в комітет і допрацювати всі важливі питання, які зараз виникають, щоб не підбурювати населення", - розповів регіонал.

На думку Смітюха, нагальним питанням в Україні є створення земельного фонду "для тих людей, які не можуть обробляти землю або не хочуть".

"Держава повинна викупити, знайти гроші на це. І потім передавати її місцевим органам влади, які провели б оцінку", - уточнив депутат.

"Якщо ми хочемо створити нормальні умови, треба ухвалити закон про інвентаризацію землі і провести цю інвентаризацію. Треба ухвалити закон про оцінку землі, щоб вона не коштувала дешево. Це стосується і держави - нічого страшного, якщо вона заплатить за ринковою вартістю", - вважає Смітюх.

Також, на думку депутата, необхідно створити банк, який під вигідні відсотки кредитував би тих сільгоспвиробників, які хочуть викупити землю, яку вже обробляють, або ж хочуть обробляти, але не мають для цього достатніх коштів.

У червні Кабінет Міністрів схвалив проект закону про ринок земель.

Раніше цього тижня під стінами уряду й парламенту представники аграрного сектору України провели мітинги, зокрема з вимогою негайно відкликати з Ради законопроект "Про ринок земель".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News