Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Харківський телеканал продовжує лихоманити

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 19:56

Гендиректор телекомпанії "Фора" (Харків), мовлення якої було припинено 14 вересня, Віктор Постольний написав заяву про звільнення.

"Працювати, коли господарюючі суб'єкти (акціонери) не знаходять розуміння, дуже складно. Я не хочу псувати собі нерви і здоров'я", - заявив він.

Постольний знаходиться на лікарняному з липня цього року.

21 липня в.о. гендиректора телеканалу була призначена заступник Постольного Ірина Рубашко.

30 вересня "у зв'язку з ускладненням ситуації навколо каналу" Постольний підписав наказ про відсторонення Рубашко з посади в.о. гендиректора та призначення на цю посаду Віктора Мозгового.

Мозговий пообіцяв відновити мовлення телеканалу до Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку, який відзначається 16 листопада.

"Я взяв на себе зобов'язання: найближчим часом відновлюю документи, відновлюю технологічну сітку мовлення і за допомогою Віктора (Постольного) та Ірини (Рубашко) відновлюю програмну сітку. До свята журналістів телебачення і радіомовлення подарунок місто має отримати", - цитує Мозгового "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що борг "Фори" у розмірі 36,6 тисяч гривень перед компанією "Українські цифрові комунікації", що здійснювала подачу сигналу, не погашений.

Журналіст повідомив також, що рішення про те, які програми будуть виходити в ефір після відновлення мовлення каналу, візьме редакційна колегія за результатами конкурсу.

Мозговий назвав умови, за яких в ефір "Фори" зможуть повернутися новини "АТН", у випусках яких регулярно з'являлися сюжети, які критикують дії місцевої влади.

"Я розгляну можливості виходу новин "АТН" на будь-яких каналах, якщо будуть для цього об'єктивні обставини. Перше - вони будуть цікавими, і друге - вони будуть приносити грошовий прибуток", - сказав він.

У свою чергу Рубашко стверджує, що призначення Мозгового незаконне і вважає те, що відбувається рейдерською атакою на канал.

Як повідомлялося, мовлення телеканалу "Фора" припинилося з 14 вересня.

Директор ТОВ "Українські цифрові комунікації" Максим Цзян заявив, що у каналу є заборгованість перед "Українськими цифровими комунікаціями", а також проблеми з договором.

У той же день припинив мовлення телеканал "А/ТВК". В ефірі обох каналів виходили новини "АТН".

Журналісти заявили, що вважають те, що трапилося наступом на свободу слова і на їхню думку у позбавленні їх ефіру зацікавлений міський глава Геннадій Кернес.

Кернес заявив, що не зацікавлений в тому, щоб який-небудь харківський телеканал не виходив в ефір і припустив, що виникла ситуація, перш за все, пов'язана з вирішенням господарських та економічних питань між власниками відключених компаній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування