Янукович знайшов "корінь" владних проблем: радянська пасивність

Вівторок, 1 листопада 2011, 10:49

Президент Віктор Янукович вважає неможливою реформу місцевого самоврядування без активної участі громадян, без подолання ними "комплексу радянської пасивності".

Про це він сказав під час міжнародних муніципальних слухань "Розвиток належного управління на місцевому й регіональному рівні", повідомляють "Українські новини".

Янукович зазначив, що зараз розроблено чимало законодавчих ініціатив, направлених на підвищення статусу державної служби й служби в органах місцевого самоврядування.

"(Але) жодні повноваження не допоможуть, якщо наші громадяни не переборють комплекс радянської пасивності", - заявив президент.

"Самоврядування – це влада громадян там, де вони живуть, працюють, там, де живуть їхні сім’ї й де ростуть їхні діти. Тому завдання найближчої перспективи – це навчитися жити громадою, брати відповідальність на себе", - сказав він.

Янукович зазначив, що громада повинна брати активну участь у рішеннях органів самоврядування.

"Нам потрібна велика роз’яснювальна робота, якісно новий рівень підготовки управлінських кадрів, засвоєння кращого закордонного й вітчизняного досвіду", - додав Янукович.

Президент вважає, що необхідно реалізовувати пілотні проекти з реформування місцевого самоврядування в тих регіонах і на базі тих територіальних громад, які будуть до цього готові раніше, ніж інші.

Янукович упевнений, що саме реформа місцевого самоврядування сприятиме розкриттю розмаїтості місцевих ініціатив і має стати рушійною силою нової хвилі модернізації країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...