"Батьківщина" заявила США, що їхню громадянку "шантажують"

Вівторок, 1 листопада 2011, 11:29

"Батьківщина" повідомила посольству США, що дружину Петра Кириченка - свідка у справі Павла Лазаренка - використовують, щоб змусити його свідчити проти Юлії Тимошенко.

Про це партія заявляє у вівторок, реагуючи на останні заяви першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, зокрема, щодо вбивства Євгена Щербаня.

"Партія проінформувала американське посольство про те, що громадянку США використовують як заручницю для фабрикації абсурдних звинувачень проти Юлії Тимошенко", - повідомляє "Батьківщина".

Партія Тимошенко зазначає, що "у вересні цього року в Києві під час підготовленої силовими структурами провокації була затримана громадянка США, дружина Петра Кириченка – одного з головних свідків у справі Лазаренка".

"До сьогодні жінку утримують в Лук’янівському СІЗО, а представники силових структур упродовж цього часу шантажують її чоловіка", - стверджує "Батьківщина".

"Петру Кириченку, теж громадянину США, в обмін на звільнення дружини пропонують дати неправдиві покази щодо Юлії Тимошенко для фальшування найбільш цинічних, аморальних та безумних звинувачень", - заявляє партія екс-прем’єрки.

"Маючи від Януковича замовлення на відкриття кричущих та шокуючих справ, але не маючи для цього жодних підстав – силові структури взялися фальшувати їх такими брудними нелюдськими методами, вдаючись до взяття заручників, шантажу і підкупу", - стверджують у "Батьківщині".  

БЮТівці пояснюють це тим, що "влада усвідомила банкрутство усіх попередніх звинувачень проти екс-прем’єра".

За їхніми словами, Кузьмін "переходить межу моральності та здорового глузду, прив’язуючи до своєї брехні (про справи Тимошенко) і вбивство екс-депутата Євгена Щербаня".

Раніше Кузьмін в інтерв’ю заперечив, що дружина Кириченка, яка зараз сидить у київському СІЗО, може бути використана для тиску на Кириченка: "Та перестаньте. Не треба фантазувати".

Кузьмін нагадав, що Петро Кириченко перебуває в розшуку із санкцією на арешт у справі Лазаренка як його спільник, його майно було арештоване і не може бути відчужене.

"Приїхавши в Україну, Ізабелла Кириченко разом із брокером пред’явила постанову слідчого прокуратури про зняття арешту з майна з метою продажу. Одну квартиру, вартістю 500 тис. євро, по підроблених документах продали… Слідчий прокуратури цю постанову не виносив. Підпис під постановою не його. Гербова печатка Генпрокуратури підроблена", - зазначив він.

"Намагалися продати таким же чином другу квартиру. Були затримані. Друга постанова так само слідчим не підписувалася, не виносилася. Печатка підроблена", - додав Кузьмін.

"Звісно, учасники цих угод були арештовані. Питання: який запобіжний захід треба було їй обрати? Підписку про невиїзд із адреси в Беверлі-Хілз? Вона громадянка США", - наголосив він

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування