Підпалювачу офісу "Регіонів" дали три роки умовно

Четвер, 10 листопада 2011, 19:46

За спробу підпалити в Одесі у ніч на 21 січня офіс Партії регіонів одесита засуджено до 3 років позбавлення волі (з відстроченням покарання).

Відповідне рішення прийняв у четвер Малиновський райсуд Одеси, повідомляє УНІАН.

Суд також зобов`язав винуватця події, якому прокурор інкримінував умисне знищення чужого майна (ч. 2 ст. 194 КК України), відшкодувати 30 тисяч гривень судових та інших витрат, включно з оплатою зламування комп`ютерів в одному з інтернет-клубів.

Оскільки слідством було встановлено, що саме звідти підсудний надіслав повідомлення у створений блог, пояснюючи мотиви кидання пляшки із запалювальною сумішшю у вікно офісу.

З урахуванням того, що вже у ході слідства підсудний сплатив збитки від розбитого вікна офісу, оціненого в 2000 гривень, представник Партії регіонів не заявляв до нього в суді майнових претензій.

Як відомо, молодого одесита було затримано міліцією у червні поточного року, в його квартирі робили обшук.

Проте журналістів не повідомили, чи знайдено речові докази, що дозволяють встановити його причетність до спроби підпалу 21 січня поточного року партійного офісу.

Це був другий хуліганський акт, скоєний в Одесі проти Партії регіонів протягом року.

Перший стався напередодні виборів в місцеві ради - у ніч на 20 вересня зловмисник обстріляв офіс обласної організації Партії регіонів, розташований на вулиці Канатній, 1.

Тоді при огляді будівлі офісу партії були знайдені три кульові отвори у вікнах і слід від кулі у стіні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування