Лабунська перевіряє не суддів-криміналістів ВСУ, а Онопенка

П'ятниця, 11 листопада 2011, 11:12

Народний депутат Анжеліка Лабунська спростовує причетність до скандалу з суддями-криміналістами Верховного Суду України, але підтверджує, що ініціювала перевірку інших суддів ВС.

Про це йдеться у листі, надісланому Лабунською на адресу "Української правди".

Народний депутат стверджує, що не причетна до здійснення перевірки Вищою радою юстиції суддів Судової палати у кримінальних справах Верховного Суду України. Як відомо, ці судді виносили у 2009-2010 роках рішення про зміну деяким засудженим довічного позбавлення волі на 15 років ув'язнення.

Разом  з тим, з листа Лабунської до "УП" стало відомо, що 7 листопада 2011 року вона звернулась до ВРЮ щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності інших суддів ВСУ - Тетяни Жайворонок та Василя Онопенка, які розглядають цивільні справи.

Раніше "Українська правда" повідомляла про те, що депутатські звернення до ВРЮ щодо порушення суддями-криміналістами присяги подали народні депутати Ірина Бережна та Анжела Лабунська. 

Дані про звернення названих депутатів "УП" отримала у відповідь на запит з Вищої ради юстиції.

Як з'ясувалося, у депутатському зверненні Лабунської до ВРЮ  йдеться про перевірку обставин скасування колегією суддів ВСУ, до якої входили Жайворонок та Онопенко,  рішення Печерського районного суду Києва та ухвали Апеляційного суду Києва про стягнення на користь ТОВ "Феррекспо" понад 7 мільйонів гривень.

ТОВ "Феррекспо" контролюється групою Жеваго, до якої входить Лабунська. 

Як відомо, Онопенко очолював ВСУ до 29 вересня цього року. Зараз відбувається боротьба за посаду голови ВСУ і підшукування на неї кандидата від влади. До цього часу вибори нового голови ВСУ заблоковані рішенням адміністративного суду.   

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування